Groene energie

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen en is hiermee de tegenhanger de zogenaamde grijze energie, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Er zijn tal van bronnen voor groene energie. In Nederland wordt met name gebruik gemaakt van energie uit wind, zon, water en de verbranding van biomassa

Windenergie is energie die gewonnen wordt door de bewegingsenergie van lucht (wind) om te zetten in een bruikbare vorm. Vroeger werd windenergie met windmolens direct omgezet in mechanische arbeid, bijvoorbeeld om graan te vermalen of om water te verpompen. Tegenwoordig is windenergie vooral bekend als de elektriciteit die met een windturbine wordt opgewekt, vaak in een windmolenpark.

Zonne-energie wordt opgewerkt door eenzonnepaneel of fotovoltaïsch paneel, kortweg PV-paneel is een paneel dat zonneenergie omzet in elektriciteit. … Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. De zonneenergie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.

Waterkracht is energie die wordt ontleend aan water, hetzij door gebruik te maken van een hoogteverschil hetzij door gebruik te maken van de stroomsnelheid van water. Men spreekt ook van “witte steenkool”. Met het “witte” doelde men vooral op de kleur van het schuimende water en op het schone karakter van dit type energie.

Biomassa wekt energie op door verbranding. Vaak moet de biomassa eerst vergast of vergist worden tot een biobrandstof. Biomassa bestaat uit allerlei organische materialen, zoals hout, gft-afval, maar ook plantaardige olie, mest en speciaal hiervoor geteelde gewassen.

BEtrouwbaar

Betrouwbare acties en prijsvergelijking tussen de beste aanbieders van Nederland

DE beste acties

Altijd de beste deals voor JOU!

Bereken jouw voordeel!!

Gebruik onze vergelijker om diverse aanbieders te vergelijken en de beste deal voor JOU te scoren

Zorgenloos

De overstap wordt compleet voor u geregeld door onze partners